Przyszlosc OT...

Discussion in 'Ogłoszenia' started by Jacek Wisniewski, Feb 2, 2014.

1. 10000505

Jacek Wisniewski Speed Tour Active Member

Na angielskim forum zamiescilismy ankiete odnosnie przywrocenia Taktyki Indywidualnej. Dobrze by bylo gdybyscie sie nia troche zainteresowali i zaglosowali! Im wiecej bedzie zainteresowanych tym lepiej. Jakby niebylo to MY tworzymy ta gre wiec w NASZYCH rekach powinna byc tez przyszlosc tej gry!
    Tu jest link: http://forum.onlinetennis.net/index.php?threads/ot-future.10000380/

Na niemieckim forum ostatnio zawrzalo za sprawa Kuby, zeby stworzyc specjalny skill. ktory da przewage graczom ktorzy maja w tej grze dluzszy "staz". Gracz bedzie dostawal specjalne punkty za rozegrane mecze w Turniejach, za zalogowywanie sie i inne pierdoly. Ci co dopiero zaczna gre...nie beda mieli wogole szans osignac jakikolwiek sukces w tej grze. Mysle ze taka punktacja nie pasuje do tej gry...wiec glosujcie tez!
    Tu jest link: http://forum.onlinetennis.net/index...hrungs-parameters-in-die-berechnung.10000381/

Do tego tematu dolorzylem tez propozycje zlikwidowania polowy Turnieji bo i tak nie sa poobsadzane! W zamian za to dalem propozycje stworzenia kwalifikacji dla slabszych graczy do Wielkich Szlemow:)
    Mam nadzieje ze to przejdzie. Tzreba zrobic cos zeby ta gra byla troche realistyczniejsza! Tylko z Wasza pomoca taka bedzie!

Odnosnie silnika...nowego (od 1 lutego) i starego (od 1 stycznia do 1 lutego):
    Jak zauwazyliscie stary silnik wprowadzil wiele zamieszania...ludzie wariowali, resetowali drzewka i kombinowali z taktyka:) Jedyne cos ei w nim zmienilo to to ze trzeba bylo grac taktyka na trawe na wszystkich kortach, czyli podchodzic do siatki...zmienila sie tez liczba brejkow, tajbrejkow i bledow.
    Nowy silnik ma w sobie to ze jest mieszanka starego silnika....bardzo starego i tego co bylo w styczniu:)
    Ja osoboscie nic nieresetowalem i gram dalej starym drzewem jakie zrobilem za 1 razem (podane jest tez na forum) i wrocilem do starej taktyki:) Z tego co wyrozumialem z gadki niemcow na czacie....wazny wplyw na mecz bedzie miala kondycja...moze i bedzie miala...do tego jednak trzeba bedzie na nowo ulorzyc drzewo...czego niepolecam!
    Zmienily sie tez tajbreki...w ostatnim decydujacym secie nie ma tajbreka! Poprostu sie gra do upadlego:)

Jezeli macie jakies pytania....pytajcie:)
    Wietek Grochow likes this.
  2. 10000341

Sławek Marel Speed Tour Active Member

Odnośnie ankiety na temat indywidualnej taktyki to ma małe szanse powodzenia. Głupota naszych kolegów z niemiec i argentyny nie ma granic. Najlepiej dostać od kogoś taktyke i grać schematem jak bezmózgie Yeti. Gdy pojawia się coś nad czym trzeba pomyśleć to w ich malutkich mózgach rodzi się problem. Odnośnie jakiś bredni które proponuje ten niemiaszek i wkleja we wszystkie możliwe niemieckie tematy to poprostu go pojebało. Przypierdala się do Kasperuka bo ma konto z lipca- no i huj z tego??? Skąd ten człowiek może wiedzieć czyje to konto, kto je zakłada, od kogo dostał taktykę, może to multi albo konto jakiegoś polskiego dobrego gracza z przeszłości itp. Boli go w jego chorym umyśle że ktoś o wiele szybciej osiągnął coś czego on być może nie osiągnie nigdy. Pare lat temu przechodziłem to samo na clasicu gdy w jednym sezonie wygrałem 3 szlemy w singlu i 3 w deblu ( 6 tytułów w jednym sezonie). Nienawiśc jaka się na mnie wylała ze strony niemców i argentyńczyków była jak lawina psiego gówna po stopnieniu śniegu w Polsce. Wprowadzanie segregacji na doświadczonych i niedoświadczonych graczy to typowe dla niemieckiej nacji. Oni lubią dzielić, segregować, jedych wywyższac drugich poniżać. Tymczasem piekno jakiejkolwiek gry powinno polegać na tym ze kazdy po spełnieniu pewnych warunków może mieć szanse na top1 bądź szlema. Dawanie przewagi w grze tylko dlatego ze ktoś ma duży staż to po prostu oznaka słabości i przejaw głupoty.
    Odnośnie tych zmian, być może są być może to ściema. Każdy może to sam ocenić. Bardziej zastanawia mnie jak taki super 5 set może spierdolić ci trening na kolejny dzień turniejowy. Sam jeszcze takiego nie grałem ale wizja odgruzowania się po takim meczu to poprostu porażka. Zakładam np.60% treningu toć to kurwa armagedon dla gracza. Znów Mecek chciał coś poprawić a wyszło jak zawsze. Źródłem problemu tej gry i jej twórcy jest to że otacza się hujowymi doradcami. Ja gdy kiedyś zwróciłem mu uwage ze gra się psuje, ale zrobiłem to w swoim stylu, zostałem usunięty z moda i uznany za wroga gry. Co było potem? Oczywiście gra się posypała całkiem i do dziś jest naprawiana...
    Last edited: Feb 2, 2014
  3. 172609

Wietek Grochow Classic Tour Member

4. 172609

Wietek Grochow Classic Tour Member

poprostu boja sie o swoje samochody :D
    a jezeli chodzi o kube to chuj powinno ich interesowac czy ktos mu pomagal itd.!
  5. 10016983

Dawid Perry Speed Tour New Member

Generalnie sie zgadzam, pod warunkiem, ze IT dzialalaby bez skazy ( czy to w ogole mozliwe? ) Niby powinienem byc od razu "za", bo wlasnie za jej czasow, ja gosc z nikad, nol nejm, nat perry, dotarlem do polfinalu US open, cwiercfinalu RG, majac ( uwaga ), 33 punkty drzewa z legenda i 95 av. Najwiekszym plusem IT moim zdaniem bylo to, ze niwelowala roznice skilla, dzieki temu kazdy kto prawidlowo ja ustawil mial takie same szanse na wygranie meczu. Jestem sklonny twierdzic, ze do pewnego czasu drzewo sie nie liczylo. No ale sa i minusy dla rownowagi. Zdarzalo sie, ostatnio coraz czesciej, ze IT nie dzialala sprawnie. Sam mialem akcje, kiedy rozegralem z gosciem 7-8 spotkan? i za kazdym razem mi pokazywalo pomylke o 2. Kolejny minus to to, ze wlasnie trzeba bylo ja ustawiac. Klopotliwe stawalo sie to zwlaszcza, gdy gralo sie wielkie mecze, rozpoczynajace sie w srodku nocy, musiales po prostu ustawic takte na wszystkich w twojej czesci drabinki, bo nigdy nie wiadomo z kim przyjdzie zagrac. Okej, pointa. Moje zdanie jest takie. IT tak, ale poprawiona, bez bugow, chodzaca pieknie jak silnik nowiutkiego bmw.

pomysl na usprawienie gry? Nie zmieniac schematu, nie wprowadzac drastycznych zmian, ani kolejnych nowych silnikow, czy jakiegos tam bzdurnego naliczania punktow za logowanie. Udoskonalac i poprawiac bledy - tak. No i jak dla mnie teraz gdy OT eq odgrywa wieksza role to tez mogloby byc tansze. Niedlugo ludziom skonczy sie sprzet ze swiatecznej paczki, i nie wiem kogo to bedzie stac na regularne wplaty na ot dla debla, ot cupa, atp, davisa.
    Wietek Grochow and Sławek Marel like this.
  6. 10000341

Sławek Marel Speed Tour Active Member

niemców i argoli będzie stać, dla nich te dwa euro za eska to jak splunąć...Nat właśnie na tym polegał urok IT- miałeś wpływ na mecz, teraz nie masz. Okey i tu i tu jest (była) loteria.Przy IT to jednak ty miałeś wpływ na te losowanie i tak jest chyba lepiej...

Share This Page